Activiteiten

Knabbels en babbels on tour.

Zomer editie 2021: Vanaf 12/6/2021 tot 5/9/2021. (enkel geldig op zaterdag en zondag)

Fiets of wandel je graag? Maar wil je ook graag genieten van een lekker aperitiefje of wat lekkers om te eten?

Dan is knabbels en babbels on tour misschien iets voor jou, je gezin, je vrienden,....

Een uitgestippelde fietstocht of wandeltocht leidt je langs 't terraske, ballasthoeve, het 8ste sacrament en Campo Fuego by Barbelicious waar je met je voucher iets kan nuttigen.

Maak je keuze tussen verschillende fietstochten of wandeltochten.

Een dag vol knabbels en babbels om samen te genieten.

Meer info op: www.knabbelsenbabbels.be

Bosland dromen tussen de bomen

Bosland is een groot bosrijk gebied in Vlaanderen. Het omvat de openbare natuurgebieden van Lommel, Hechtel-Eksel, Pelt en Peer. De bossen binnen Bosland zijn 5137 ha groot. Ze zijn in handen van de vier gemeenten en Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid. Daarnaast is er nog meer dan 1000 ha privébos in Bosland.

meer info op: www.bosland.be

Via Vespa

Ontdek vanuit Kleine-Brogel op eigen tempo met een hippe en tijdloze volautomatische 50cc Vespa het mooie Limburg, de prachtige natuur en vele bezienswaardigheden onderweg. Ontdek Bosland; het grootste avonturenbos van Vlaanderen, de rijke geschiedenis van de regio en de prachtige bouwwerken. Zelfs de verborgen pareltjes zoals de oude molens, de Reus van Bosland, het kasteel van Grevenbroek, … kom je tegen op de verschillende routes die we voor jullie hebben uitgetekend.

Je snort met je Vespa langs de gemeenten Peer, Pelt, Hechtel-Eksel, Lommel via de kleine weggetjes en je houdt halt aan de bezienswaardigheden die je zelf wil bezoeken. Onderweg kun je zalig genieten van hapje en een drankje bij de talrijke horecazaken of met de picknickmand die je bij ons kan verkrijgen. En er is natuurlijk nog tijd zat om het historische verhaal van de regio te beleven met zijn monumenten en musea.

meer info op: facebook via vespa

Musea en bezienswaardigheden.

Wissel het wandelen en fietsen eens af met een ontdekkingstocht in de directe omgeving van De Ballasthoeve. Hier bevinden zich namelijk een hoop musea en activiteiten.

Verkoeling nodig?

Zoek je verkoeling? Bezoek dan zwembad Lago eens (lago.be), maak een kanotocht over De Dommel.

Shoppen

In Hasselt, Lommel en Peer kan je naar hartenlust shoppen.